Ανησυχία και έντονες αντιδράσεις από την παρουσία και τη δράση του "Ουράνιου Τόξου" στη χώρα μας

Ανησυχία και έντονες αντιδράσεις από την παρουσία και τη δράση του "Ουράνιου Τόξου" στη χώρα μας

Αρ. Πρωτ. 9969/11.05.2010

Προς Υπουργούς:

- Εξωτερικών

- Εσωτερικών - Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

Τους προηγούμενους μήνες το πολιτικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο», εγκαινίασε τα γραφεία του στην Έδεσσα, σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Μάλιστα η αιτιολογία για τη λειτουργία νέων γραφείων και σημειωτέον των δεύτερων -αφού ήδη υπάρχει ένα γραφείο στην πόλη της Φλώρινας- ήταν, σύμφωνα με δελτίο τύπου, «η αύξηση του ενδιαφέροντος για την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο στην ίδια πόλη και τη γύρω περιοχή». Κατά τις εκτιμήσεις των ατόμων αυτής της ομάδας, η κίνηση των νέων γραφείων αποτελεί μέρος των στρατηγικών τους σχεδίων για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Κεντρική Μακεδονία, όπου «διαμένει σημαντικός αριθμός εθνικά Μακεδόνων και ομιλητών της μακεδονικής γλώσσας».

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι τέτοιου είδους κινήσεις από μερίδα ατόμων δεν ανησυχούν τα  αρμόδια Υπουργεία, εν μέσω μάλιστα κρίσιμης περιόδου για τα εθνικά μας θέματα. Οι απόψεις και οι αντιλήψεις αυτών των ατόμων είναι άκρως επικίνδυνες, δυναμιτίζουν το κλίμα και εξοργίζουν τους Έλληνες πολίτες. Η ανοχή που δείχνει η Κυβέρνηση είναι περίεργη και η μη τοποθέτησή της επί τέτοιων θεμάτων, διευρύνει το πεδίο δράσης τέτοιων υποτιθέμενων πολιτικών ομάδων.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Πώς προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν  προβοκατόρικες και ανθελληνικές δράσεις, όπως αυτές του «Ουράνιου Τόξου», μέσα στην ελληνική κοινωνία;

Απαντήσεις Υπουργείων